Tunsori iesite din comun - Despre creativitate si cum o dezvolti

de Laurentiu Baban

De la podiumurile internationale de moda, pana la viata de zi cu zi, tunsorile creative au un impact vizual marcant si sunt din ce in ce mai cautate si apreciate. Pentru coafori, realizarea unei astfel de tunsori face de multe ori diferenta intre un profesionist si un amator.

Dar ce inseamna, de fapt, o tunsoare creativa si cum se poate dezvolta? Coaforii profesionisti isi iau inspiratia din toate lucrurile din jurul lor, din natura, din arta sau chiar din carti. Unii copiaza sau considera o lucrare creativa ca ceva foarte aglomerat si se duc chiar in zona de kitsch. Dar toate lucrarile lor au ceva in comun: un punct de plecare.

Chiar daca este vorba de un par subtire sau cu firul gros, un coafor profesionist va putea face imediat diferenta intre o tunsoare simpla si una creativa, dar adaptata modelului. Iar pregatirea este printre lucrurile cu o importanta cruciala in creativitate. A fi creativ inseamna de cele mai multe ori sa fii pregatit, sa cunosti si sa stapanesti foarte bine tehnicile si formele. De la rotund, la patrat, la triunghi, formele care se gasesc, de altfel, peste tot in jurul nostru, de la natura, la toate obiectele care ne inconjoara – au o importanta deosebita in realizarea unei tunsori creative. Nu sunt putini cei care vor sa realizeze o tunsoare creativa, dar care nu au inteles foarte bine formele si tehnicile si nu au o baza bine pus la punct. Este greu sa realizezi o tunsoare creativa si sa combini aceste forme, daca lipsesc informatiile despre fiecare, felul in care se completeaza si se adapteaza pe forma capului sau fizionomia modelului. A fi creativ inseamna sa ai capacitatea sa combini mai multe forme, lungimi, texturi si culori, dar si sa stii sa le adaptezi in functie de criterii personale.

Parasirea zonei de confort este de asemenea un factor important al creativitatii. Participarea la concursuri, la sedinte foto, cat si lansarea unor colectii de salon contribuie la o mai buna intelegere a industriei si reprezinta de multe ori o provocare benefica in a dezvolta proiecte creative. La fel de mult ajuta si documentarea, participarea la seminarii de perfectionare si, bineinteles, perseverenta si atentia la detalii.

Inscrie-te si bucura-te de sfaturi si reduceri: